ΒυθόμετροΠεριγραφή
Από τα πολύ παλιά χρόνια τον άνθρωπο το μάγευε η θάλασσα αλλά και ό,τι κρύβεται μέσα σε αυτήν ,ειδικά αυτούς που ασχολήθηκαν με την τέχνη του ψαρέματος πρώτα για επιβίωση και μετά σαν απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους. Με την πρόοδότης, η τεχνολογία μας επέτρεψε να αποκαλυφθεί αυτός ο μαγικός κόσμος σε εμάς .Όπως οι περισσότερες εφευρέσεις έτσι και το βυθόμετρο εφαρμόστηκαν πρωταρχικά για στρατιωτικούς σκοπούς, δηλαδή πρώτο χρησιμοποιήθηκε στην ανεύρεση των εχθρικών υποβρυχίων κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.Mετάη χρήση του πέρασε στην επαγγελματική αλιεία και μετέπειτα στην ερασιτεχνική.

Τα πρώτα βυθόμετρα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανίχνευση θηραμάτων ήταν ογκώδης ηλεκτρονικές συσκευές που στην αρχή σχημάτιζαν ότι «έβλεπαν» σε ένα κύκλο σαν ρολόι μετά σε χαρτί και μεταγενέστερα σε οθόνες,σήμερα μας αποδίδουν βυθό και ψάρια σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας αλλά και με πολύ μικρό όγκο της όλης συσκευής.

Αν και έχουν αλλάξει πολλά από τότε, η αρχή λειτουργίας παραμένει η ίδια, με ένα μορφωτροπέα(αισθητήρας) εκπέμπεται ένας ηχητικός παλμός, ο οποίος θα ανακλάσει στον πυθμένα και στους στόχους(ψάρια) και θα επιστρέψει στο σημείο που εκπέμφθηκε, εκεί θα μετατραπεί σε οπτική πληροφορία στην οθόνη μας.

Τοποθεσία
Καβάλα

Τύπος
Βαθύμετρο

Ίδρυμα προσφοράς
Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

Το Φρούριο Καβάλας είναι ένα από τα ελάχιστα Φρούρια, αλλά και μνημεία εν γένει, στην Ελλάδα που τα διαχειρίζεται Δημοτική Επιχείρηση. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, λειτουργία και προβολή του, ενώ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και το Δήμο Καβάλας, υλοποιεί σχετικά έργα και παρεμβάσεις. Το Φρούριο ή αλλιώς η Ακρόπολη Καβάλας υποδέχεται κάθε χρονιά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και αποτελεί σύμβολο και τοπόσημο για την πόλη της Καβάλας, μια και συνοδεύει την ιστορία της μέσα στους αιώνες.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας
Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών
Α: Ελ. Βενιζέλου & Ι. Δραγούμη, ΤΚ 65302, Καβάλα
T: 2510 231011
F: 2510 231011
Ε: touristinfo@kavalagreece.gr

Ωρες Λειτουργιας:

Δευτέρα έως Σάββατο
Μάιος - Σεπτέμβριος: 08:00 – 20:30.
Οκτώβριος 08:00 - 18:00.
Νοέμβριος - Μάρτιος: 08:00 - 16:00.
Απρίλιος: 08:00 - 20:00.

Φρούριο
Α: Ισιδώρου 28, ΤΚ 65201, Καβάλα
Τ: 2510 838602
E: tourism-castle@kavalagreece.gr